Wie zijn wij

Wij zijn Bergitte en René van Dooren

Allebei hebben we een passie om met mensen om te gaan.

We hebben elkaar ontmoet tijdens onze HBO-V onze studie. De klik was er snel.

Bergitte heeft na haar opleiding ook altijd met mensen gewerkt. Haar passie is om net even vanuit een andere invalshoek naar situaties te kijken. Zodat men er weer met een frisse blik naar kan kijken én positief weer verder kan.
René werkt sinds zijn studie in de zorg en vindt het directe contact met de mensen het mooiste in zijn werk.

 

Mensen tot rust laten komen

In 2017 had Bergitte het gevoel had dat er méér was dan elke dag hetzelfde werk te doen. “Ik kwam op een punt waarop ik merkte dat ik wel goed was voor mijn werk, maar het werk niet meer goed was voor mij zelf!”

Al snel kwam het verlangen om een gastenverblijf beginnen. "Mensen even helemaal tot rust laten komen in een fijne omgeving. Door er even helemaal uit te zijn. Alleen het 'zijn' is al genoeg, maar actief tot ontspanning komen mag ook.

De omgeving is hier zeer voor geschikt!"

 

Bed & Breakfast in Westerwolde

Omdat dit in de toenmalige woning niet kon, hebben we de tocht van Lelystad naar het prachtige Westerwolde gemaakt.

In het eerste jaar zijn we druk bezig geweest met de verbouwing om het huis geschikt te maken voor de gasten, maar ook tot een thuis voor onze thuis- en uitwonende kinderen.

We vinden het belangrijk dat zowel de gasten als onze kinderen het huis als een fijne plek ervaren om er te zijn!

 

Waarom heten we bed & breakfast 't Klontje?

Onze bed & breakfast heet bewust ’t Klontje. Toen we het huis in 2018 kochten stond de naam al op de gevel en het sluit zó aan bij waar we voor staan, dat we hebben besloten om de naam aan onze B&B te verbinden.

“ ’t Klontje” komt van Klontjebuurt, de naam van het buurtschap waar we wonen.

De naam is een associatie met het samen komen van mensen. Voor gezelligheid na werktijd, maar ook de bedrijvigheid  door veel kleine bedrijfjes in het buurtschap.

Hier klonterde men letterlijk samen door elkaar op te zoeken.

Wij verlangen met onze bed & breakfast ‘t Klontje naar echte verbinding met de gasten,  echte ontmoetingen van persoon tot persoon. We hebben om die reden bewust geen televisie in de kamers, zodat je alle gelegenheid hebt om tot rust en tot elkaar te komen.

In combinatie met de prachtige omgeving zal het een onvergetelijk verblijf worden in ons mooie Westerwolde!

Onze belofte

Ontmoeten, onthaasten en genieten staan centraal bij ‘t Klontje. Wij gunnen je een bezoek aan Westerwolde waar je tot rust komt en kunt genieten. Genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

 

Daarom worden al onze gasten warm ontvangen, krijgen oprechte aandacht, verblijven in moderne en verzorgde kamers en zijn welkom aan een met
liefde bereid ontbijt.

Bergitte & René

"Wat een super vriendelijke mensen! Met een huiselijke sfeer. De kamer en badkamer was super schoon. Het bed lag heerlijk En het ontbijt was leuk verzorgd. Tevens een mooi gebied om te fietsen in het Groningse land. Kortom een aanrader."

Ben van Uden

"Echt even weg in dit verrassende stuk van Groningen. De vriendelijkheid en gastvrijheid, maakten voor ons een lang weekendje weg compleet."

Mary

"B&B het Klontje is een prachtige verbouwde bed en breakfast. De hartelijke ontvangst met thee van Bergitte was hartverwarmend, ze is heel spontaan, geeft tips over wat te doen in de omgeving en het ontbijt was werkelijk super. Onze kamer was heel mooi, schoon, met prima bedden. In de ernaast gelegen ontbijtkamer konden we ook 's avonds lekker zitten."

Ria

"Wunderschönes B & B, sehr angenehme und freundliche Gastgeber, tolles, liebevoll zubereitetes Frühstück- jederzeit wieder!"

Brigitte

"We werden enorm gastvrij onthaald door Bergitte, die duidelijk 'in de wieg is gelegd' om het haar gasten naar de zin te maken. Het is geweldig hoe Bergitte en haar man René (een deel van) hun huis hebben verbouwd tot een fijne B&B, waarin je je direct thuis voelt. Smaakvol ingericht en eigenlijk ontbreekt het nergens aan."

Margot

"In Het Klontje heb ik een heerlijke week gehad. Ze hadden zelfs heel heet weer geregeld, dus de service is fantastisch! Mooie gesprekken gevoerd met Bergitte en René. Vriescheloo is een schitterend lintdorp en in Westerwolde kun je heerlijk fietsen en wandelen."

Rika

"Prachtige kamers, met veel zorg en liefde ingericht....Een allerhartelijkste gastvrouw en gastheer...Een heerlijk ontbijt...Wat wil je nog meer? Wij hebben genoten!"

Berthilde van den Berg

"Heel fijne B&B met zeer gastvrij onthaal. Heel fijn dat je een slaapkamer en ontbijtkamer tot je beschikking hebt. Hier kan je ‘s-avonds nog wat lezen en kopje thee drinken. Een uitgebreid ontbijt, liefdevol geserveerd. Prachtige fietsroutes in de omgeving."

Yde

"In B&B Het Klontje kun je heerlijk verblijven. Nieuwe kamers, heel schoon en comfortabel ingericht. Een hartelijke ontvangst. En helemaal Coronaproof. Je hebt een een eigen ontbijtruimte in een eigen keuken. Ook de omgeving is heel mooi om te wandelen of te fietsen."

Familie de Jong

"De ontvangst, het ontbijt buiten en de gesprekken die we zo gezellig gevoerd hebben.
Aparte keuken zodat we los van elkaar koffie konden zetten."

Marleen

"Zeer positieve ervaring! Bergitte is een op en top gastvrouw die haar gasten in de watten legt! Alles in huis wat je je kan wensen. En een comfortabele en mooie accommodatie."

Verhagen

"Wij hebben genoten van ons verblijf. Vriendelijk ontvangst, heerlijk ontbijt. Dank voor jullie gastvrijheid!"

Jennifer

"Zeer fijne verzorgde benb, vriendelijk, gezellige eigenaresse. Heerlijk ontbijt in aparte zijkamer.
we hebben genoten van ons verblijf."

Heleen

"Wat een heerlijk plekje om tot rust te komen bij het Klontje...! Lieve Bergitte, top gastvrouw...!
Heerlijke kamer, super ontbijt, echt even tot rust komen in het mooie Grûn ( Groningen). Aanrader. Zelfs de eekhoorn kwam langs rennen, vond het er super!"

P & Q

"Vriendelijke mensen die je meteen het thuis gevoel geven. Alles was blinkend schoon. Ontbijt was meer dan genoeg. Het is zeker een aanrader."

Bouwmeester