Over 't Klontje

Waarom we B&B't Klontje heten?

2018

in 2018 zijn we verhuisd van Lelystad naar het Klontje in in Klontjebuurt, een buurtschap bij Vriescheloo in de gemeente Westerwolde. De naam ‘t Klontje stond al op de gevel van het huis. Maar waar staat de naam voor en wat heeft het voor betekenis?

Onze eerste gevoel was om op zoek te gaan naar een andere en meer hippe naam. Tijdens de verbouwing hebben we veel gebrainstormd over welke naam zou passen bij de B&B en onze visie. Maar elke keer kwamen we toch uit op ‘t Klontje. ​De betekenis sluit zo mooi aan bij onze visie voor de B&B en ons eigen leven. Verbinding en samen komen!

100 jaar geleden...

De naam Klontjebuurt werd zo’n honderd jaar geleden gegeven aan het ​buurtschap​. In het buurtschap was veel bedrijvigheid. Er was onder andere een kleermakerij, café, smederij, bakkerij, stelmakerij en manufacturenwinkel. De voormalig manufacturenwinkel is nu ‘t Klontje.

Deze bedrijvigheid zorgde ervoor dat de mensen elkaar opzochten en ​samen klonterden​. De huizen staan hier, voor plattelands begrippen, dan ook dichterbij elkaar. Het plaatselijke café en de jaarlijkse kermis naast ons huis zorgden zo’n 100 jaar geleden voor veel onderlinge verbinding tussen de mensen​. Het had echt een centrale functie en zo ontstond de naam Klontjebuurt.

En nu, 100 jaar later...

Van de oorspronkelijke bedrijvigheid is niet veel meer terug te zien. Wat is ​gebleven, is de sfeer van onderlinge verbinding.​ Heb je elkaar nodig, dan zijn we er hier in de omgeving voor elkaar.

‘t Klontje​ staat voor ons voor onderlinge verbinding, elkaar ontmoeten. Het heeft ook iets liefs, kleins en zonder al te veel opsmuk. Een klontje, mooi in zijn eenvoud; er zijn is al genoeg.

Onze belofte

Ontmoeten, onthaasten en genieten staan centraal bij ‘t Klontje. Wij gunnen je een bezoek aan Westerwolde waar je tot rust komt en kunt genieten. Genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

 

Daarom worden al onze gasten warm ontvangen, krijgen oprechte aandacht, verblijven in moderne en verzorgde kamers en zijn welkom aan een met
liefde bereid ontbijt.

Bergitte & René

"Wat een super vriendelijke mensen! Met een huiselijke sfeer. De kamer en badkamer was super schoon. Het bed lag heerlijk En het ontbijt was leuk verzorgd. Tevens een mooi gebied om te fietsen in het Groningse land. Kortom een aanrader."

Ben van Uden

"Echt even weg in dit verrassende stuk van Groningen. De vriendelijkheid en gastvrijheid, maakten voor ons een lang weekendje weg compleet."

Mary

"B&B het Klontje is een prachtige verbouwde bed en breakfast. De hartelijke ontvangst met thee van Bergitte was hartverwarmend, ze is heel spontaan, geeft tips over wat te doen in de omgeving en het ontbijt was werkelijk super. Onze kamer was heel mooi, schoon, met prima bedden. In de ernaast gelegen ontbijtkamer konden we ook 's avonds lekker zitten."

Ria

"Wunderschönes B & B, sehr angenehme und freundliche Gastgeber, tolles, liebevoll zubereitetes Frühstück- jederzeit wieder!"

Brigitte

"We werden enorm gastvrij onthaald door Bergitte, die duidelijk 'in de wieg is gelegd' om het haar gasten naar de zin te maken. Het is geweldig hoe Bergitte en haar man René (een deel van) hun huis hebben verbouwd tot een fijne B&B, waarin je je direct thuis voelt. Smaakvol ingericht en eigenlijk ontbreekt het nergens aan."

Margot

"In Het Klontje heb ik een heerlijke week gehad. Ze hadden zelfs heel heet weer geregeld, dus de service is fantastisch! Mooie gesprekken gevoerd met Bergitte en René. Vriescheloo is een schitterend lintdorp en in Westerwolde kun je heerlijk fietsen en wandelen."

Rika

"Prachtige kamers, met veel zorg en liefde ingericht....Een allerhartelijkste gastvrouw en gastheer...Een heerlijk ontbijt...Wat wil je nog meer? Wij hebben genoten!"

Berthilde van den Berg

"Heel fijne B&B met zeer gastvrij onthaal. Heel fijn dat je een slaapkamer en ontbijtkamer tot je beschikking hebt. Hier kan je ‘s-avonds nog wat lezen en kopje thee drinken. Een uitgebreid ontbijt, liefdevol geserveerd. Prachtige fietsroutes in de omgeving."

Yde

"In B&B Het Klontje kun je heerlijk verblijven. Nieuwe kamers, heel schoon en comfortabel ingericht. Een hartelijke ontvangst. En helemaal Coronaproof. Je hebt een een eigen ontbijtruimte in een eigen keuken. Ook de omgeving is heel mooi om te wandelen of te fietsen."

Familie de Jong

"De ontvangst, het ontbijt buiten en de gesprekken die we zo gezellig gevoerd hebben.
Aparte keuken zodat we los van elkaar koffie konden zetten."

Marleen

"Zeer positieve ervaring! Bergitte is een op en top gastvrouw die haar gasten in de watten legt! Alles in huis wat je je kan wensen. En een comfortabele en mooie accommodatie."

Verhagen

"Wij hebben genoten van ons verblijf. Vriendelijk ontvangst, heerlijk ontbijt. Dank voor jullie gastvrijheid!"

Jennifer

"Zeer fijne verzorgde benb, vriendelijk, gezellige eigenaresse. Heerlijk ontbijt in aparte zijkamer.
we hebben genoten van ons verblijf."

Heleen

"Wat een heerlijk plekje om tot rust te komen bij het Klontje...! Lieve Bergitte, top gastvrouw...!
Heerlijke kamer, super ontbijt, echt even tot rust komen in het mooie Grûn ( Groningen). Aanrader. Zelfs de eekhoorn kwam langs rennen, vond het er super!"

P & Q

"Vriendelijke mensen die je meteen het thuis gevoel geven. Alles was blinkend schoon. Ontbijt was meer dan genoeg. Het is zeker een aanrader."

Bouwmeester