Omgeving

Slingerend door Westerwolde

Bij Groningen denk je aan uitgestrekte akkers, klei en een verre horizon. Maar Westerwolde is anders. Hier geen rechte lijnen, maar slingerweggetjes. Hier geen verre einders, maar intieme stukjes hei, bos en akkerland. Kronkelende beekjes en glooiingen in het landschap doen je bijna twijfelen: is dit echt Groningen?
De ruggegraat van Westerwolde is de Ruiten Aa, een beek die zijn oorspronkelijke meanders heeft teruggekregen. Aan weerszijden van de Ruiten Aa vind je gebieden met bos, maar ook terug gegeven land aan de natuur wat weer nieuwe natuur oplevert.

Klik op de foto voor meer foto's

Westerwolde is een prachtig gebied om te ontdekken

Wandelend, op de fiets of op de mountainbike. Er zijn zo veel verschillende routes waarmee je de omgeving kunt verkennen.

Naast de prachtige natuur heeft Westerwolde ook een rijke historie waarvan nog veel terug te vinden is. Van de Burcht in Wedde, waar de slag bij Heiligerlee is voorbereid, maar ook de vestingstadjes Bourtange en het dorpje garnizoensdorpje Oudeschans zijn zeker de moeite waard om te bekijken.
Wat minder lang geleden, maar ook nog zeer zichtbaar in het landschap is de geschiedenis van de ontwikkeling van de landbouw in deze streek. Grote herenboerderijen die zeer kenmerkend zijn voor deze streek staan statig langs de weg. Bellingwolde wordt ook wel de boerderijenboulevard van het noorden genoemd!
In de zijstraten en op landweggetjes staan de huizen van de voormalige arbeiders.

Volop genieten

Op de fiets en wandelend is er in deze omgeving zoveel te ontdekken dat een bezoek aan deze streek als een echte “uit” ervaring beleefd wordt. Wil je een museum of een restaurant bezoeken, ook dat is mogelijk.

Op de fiets zijn er verschillende routes die je zelf kunt bepalen door de vele knooppunten, maar er zijn ook al routes die al voor je zijn uitgestippeld.

Voor de fiets:
https://westerwolde.groningen.nl/fietsen/fietsroutes-in-westerwolde

Routes voor de mountainbike:
https://westerwolde.groningen.nl/fietsen/mtb-routes-westerwolde

Wandelroutes voor als je wandelend de omgeving wil verkennen:
https://westerwolde.groningen.nl/wandelen-in-westerwolde-2/wandelroutes
https://westerwolde.groningen.nl/wandelen-in-westerwolde-2

Onze belofte

Ontmoeten, onthaasten en genieten staan centraal bij ‘t Klontje. Wij gunnen je een bezoek aan Westerwolde waar je tot rust komt en kunt genieten. Genieten van al het moois dat deze streek te bieden heeft.

 

Daarom worden al onze gasten warm ontvangen, krijgen oprechte aandacht, verblijven in moderne en verzorgde kamers en zijn welkom aan een met
liefde bereid ontbijt.

Bergitte & René

Prachtige kamers, met veel zorg en liefde ingericht....Een allerhartelijkste gastvrouw en gastheer...Een heerlijk ontbijt...Wat wil je nog meer? Wij hebben genoten!

Berthilde van den Berg